Informacions de la prova Cangur 2021 de la SCM


 • Publicaciˇ que es va donar a les premiades i premiats i mencions.  Enllaš a una versiˇ en PDF. Inclou estadÝstica del Cangur 2021, intervencions d'alumnes amb premi que suggereixen solucions als problemes, una proposta didÓctica sobre geometria, i un resum del llibre "Jeux d'illusions" de l'equip francŔs de Le Kangourou.

 •   Llistat de premis i mencions de la prova Cangur 2021Enllaš


Enunciats i solucions de la Prova Cangur 2021

Enunciats. Cliqueu a la imatge associada al nivell escolar que us interessi CinquŔ
SisŔ
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO
1r batx./CFGM
2n batx./CFGS

Solucions.  Teniu un full de cÓlcul amb totes les solucions.
Convocat˛ria de la prova Cangur-2021

 • Es convoca la prova Cangur 2021 per al dia 18 de marš de 2021, la data fixada internacionalment, el tercer dijous de marš. Cada centre podrÓ fer la seva pr˛pia organitzaciˇ i l’horari serÓ flexible durant tot el dia 18 de marš.  [respostes a preguntes rebudes]

 • Per a tots els nivells escolars des de cinquŔ de primÓria a la secundÓria postobligat˛ria la prova Cangur 2021 es desenvoluparÓ en el propi centre, amb l'organitzaciˇ que cada centre consideri oportuna.

La incertesa sobre les condicions en quŔ els diferents centres participants podran desenvolupar la prova Cangur obliguen a  alguns canvis en l’organitzaciˇ i la gestiˇ de la prova. ┌nica i exclusivament pensant en la possibilitat que el dia 18 de marš algun centre no pugui realitzar la prova per a tot el conjunt d’alumne, p
aralĚlelament a la realitzaciˇ de la prova cada centre podrÓ decidir quina de les dues opcions segŘents s’adiu mÚs a la manera com hagin pogut desenvolupar el Cangur 2021 en cada grup d'alumnes
 • incorporar els resultats a la base de  dades del Cangur 2021.
 • avaluar-la internament, com una activitat de classe.  L'organitzaciˇ en aquest cas, per als grups afectats, serÓ del tot pr˛pia del centre i l'activitat es podrÓ fer el dia 18 o mÚs tard. En aquest cas no quedarÓ enregistrada a la base de dades oficial del Cangur cap dada sobre resultats de la seva participaciˇ.

Des de la comissiˇ Cangur volem insisitir en el fet que aquesta segona opciˇ s'hauria de considerar com una  situaciˇ excepcional, atenent el fet que la idea de la prova Cangur Ús la participaciˇ en una activitat divulgatiuva de les matemÓtiques que se celebra el mateix dia en molts pa´sos del mˇn, i del fet que la resoluciˇ de problemes n'Ús un element crucial.
Recordem quŔ diuen els estatuts de l'associaciˇ internacional Le Kangourou sans frontiŔres
 • L'association a pour but de promouvoir la diffusion de la culture mathÚmatique de base par tous les moyens et, en particulier, par l’organisation d’un jeu-concours annuel ayant lieu le mŕme jour dans tous les pays concernÚs et dont l’objectif est de stimuler et de motiver la grande majoritÚ des ÚlŔves....
L'associaciˇ tÚ com a finalitat la promociˇ de la cultura matemÓtica bÓsica per tots els mitjans i, en particular, per l'organitzaciˇ d'un joc-concurs anual que se celebrarÓ el mateix dia en tots els pa´sos participants; l'objectiu d'aquesta activitat Ús estimular i motivar la gran majoria d'alumnes.NotÝcies anteriors pel que fa a idees de la comissiˇ Cangur de la SCM pel que fa a la realitzaciˇ de la prova Cangur-2021


notÝcia actualitzada el dia 24 de novembre de 2021


Com ja s'havia anunciat, la Comissiˇ Cangur de la SCM tÚ l'esperanša que el Cangur es pugui realitzar a Catalunya com una activitat participativa.
Amb aquest objectiu s'estan estudiant idees per a la globalitat de l'organitzaciˇ i tambÚ s'analitzen  possibilitats  per a les circumstÓncies de cada centre.
De fet ja estem treballant en l'elaboraciˇ dels enunciats que, sigui com sigui, quan sigui el moment seran accessibles per part dels centres inscrits.

Durant el mes de gener s'analitzarÓ la situaciˇ en aquell moment i es donaran les instruccions adequades per a la inscripciˇ. Per aquesta raˇ: es retarda el termini d'inscripciˇ del  28 de gener al 28 de febrer.  Modificaciˇ (21 de gener)    El termini d'inscripciˇ serÓ de l'1 de febrer al 28 de febrer

Es prega als centres interessats que, durant el mes de gener, estiguin pendents d'aquesta pÓgina web per a conŔixer els detalls concrets perquŔ...
 • es donaran detalls sobre la realitzaciˇ del Cangur 2021
 • el procediment d'inscripciˇ tindrÓ alguna novetat tŔcnica respecte els anys anteriors,
 • la quota es calcularÓ de manera diferent, per˛ en cap cas s'encarirÓ  per als centres que consideraven el cangur com una activitat colĚlectiva
  • pel que fa a la quota del Cangur dels grans,  s'igualarÓ amb les altres i serÓ, per tant, sensiblement inferior a la dels anys anteriors,
Aquestes idees s'emmarquen en el context de mantenir per a primÓria i el cangur123  l'impuls a la inscripciˇ colĚlectiva, "de centre", i ampliar aquesta idea per al cangur dels grans.

Acabem la notÝcia dient que s'ha de tenir present que les novetats que hi haurÓ pel que fa a la quota i el sistema de cÓlcul serÓ pr˛pia de l'any 2021, per les circumstÓncies de la covid. Esperem que per a l'any 2022 tot estigui ja normalitzat i es pugui retornar a l'organitzaciˇ del Cangur que ja en podem dir "clÓssica".

GrÓcies per la vostra atenciˇ.notÝcia publicada el 23 de setembre de 2020

Vistes les circumstÓncies que estem vivint a causa de la COVID-19 i a proposta de la comissiˇ Cangur,  la SCM convoca la prova Cangur-2021 a Catalunya com una activitat que cada centre coordinarÓ i organitzarÓ per al seu conjunt d'alumnes interessats en participar. Aquesta Ús una previsiˇ i esperem que sigui possible que, des de primÓria a la secundÓria postobligat˛ria la prova es realitzi en cada centre participant, en el marc d'una ctivitat Ómpliament participativa.
Data: 18 de marš de 2021


Realitzaciˇ de la prova

Per a tots els nivells (primÓria, cangur123, i tambÚ 4t d'ESO i la secundÓria postobligat˛ria) de manera presencial, al propi centre, que ho organitzarÓ adequadament seguint les instruccions que es donaran amb carÓcter general, i que inclouran possibilitats d'adaptaciˇ a les caracterÝstiques de cada centre.
Tal com s'ha fet fins ara per a primÓria i el Cangur 123ESO, els enunciats i fulls de resposta de tots els nivells es podran descarregar d'Internet i se'ls imprimirÓ cada centre.
Els fulls de resposta emplenats es portaran al CRP al qual estÓ adscrit el centre, a partir del dia 22 de marš, dilluns.

Inscripciˇ
EstÓ prevista en el termini que va del 10 de gener de 2021 al 20 de febrer de 2021.
El procediment variarÓ lleugerament respecte anys anteriors i es detallarÓ oportunament a la pÓgina de gestiˇ del Cangur, que en el seu moment s'enllašarÓ des de la pÓgina principal de la web del Cangur (www.cangur.org) i des d'aquesta mateixa pÓgina.

Quota i altres aspectes de la inscripciˇ

La variaciˇ substancial de l'organitzaciˇ pel que fa al Cangur "dels grans" i un seguit d'altres aspectes de la gestiˇ del Cangur aconsellen que hi hagi variacions pel que fa al procediment d'inscripciˇ i a la quota, que s'uniformitzaran per a tots els nivells. CaldrÓ, doncs, que el professorat encarregat del Cangur en cada centre hi pari molta atenciˇ.

Informaciˇ
En la pÓgina principal de la web del Cangur (www.cangur.org) tindreu sempre l'enllaš a les notÝcies sobre el Cangur 2021, que es podran llegir amb tot detall en aquesta pÓgina. Com Ús habitual, amb la inscripciˇ es demanarÓ el corrreu electr˛nic del professorat enllaš en cada centre, que tambÚ rebrÓ la informaciˇ.
                                                                                  
  L'elaboraciˇ d'aquesta pÓgina web estÓ subvencionada per la Fundaciˇ Cellex.
enllaš per a informaciˇ