Problemes a l'esprint per a equips de batxillerat

7 de febrer de 2018, dimecres

crònica detallada


 • Enllaç als enunciats proposats en el concurs
   
  ...i per si us interessen els problemes de propina, enllaç.

  Si alguna persona té interès en provar els formularis per a enviar les respostes i comprovar la correcció dels resultats, ho  pot fer amb la contrasenya VA832LB98


La participació ha estat de 43 equips de 40 centres, 4 del País Valencià i 36 de Catalunya,  que han fet constar una participació de 759 alumnes.  Gràcies per l'interès en l'activitat i la participació!


Hi ha  hagut 20 equips (de la meiat dels centres participants) que han tingut encert total. i molts altres que han enviat la resposta correcta a una part important dels reptes plantejats.  Es constata  que en aquesta ocasió la majoria d'equips van necessitar més temps per resoldre els reptes  que en altres convocatòries. Això encara es fa més palès si es compara amb les convocatòries per a primària o el primer cicle de l'ESO però molt possiblement tots els lectors ja troben raonable que per a aquests nivells el concurs sigui "més facil" i es pugui fer realment més "a l'esprint"  que per al batxillerat.

Per això mereixen una consideració molt especial els dos equips més ràpids, que van ser
 • Aula Escola Europea, de Barcelona. Temps aproximat: mitja hora
 • Institut Jaume Vicens Vives, de Girona. Temps aproximat: tres quarts d'hora.
Hi va haver sis equips que van tenir encert total en un temps entre cinc quarts d'hora i una hora i mitja. Per ordre alfabètic del nom del municipi són els següents:
 • IES Sucro, d'Albalat de la RIbera (Ribera Baixa)
 • Institut Josep Brugulat, Banyoles (Pla de l'Estany)
 • La Salle Bonanova, Barcelona (Barcelonès)
 • Institut Santa Eugènia, Girona (Gironès)
 • Institut Samuel Gili i Gaya, Lleida (Segrià)
 • Institut Pius Font i Quer, Manresa (Bages)
Molts més equips mereixen ser destacats i aíxí ho  fem en la   irònica completa de l'activitat:, amb resultats complets, llista de participants,  respostes numèriques i comentades  dels problemes.  És ben necessari valorar la llarga estona de treball col·laboratiu que es reflecteix en les repostes al concurs per part de molts centres.  Felicitats a tots els grups de participants, al jovent que ha concursat i al professorat que n'ha impulsat la participació.  Com que la participació interessada és l'objectiu de l'activitat,  pensem que s'ha assolit, .

Com en ocasions anteriors la mitjana "d'estona de treball"  i també el grau d'encert dels equips participants ha estat molt notable.
Heu fet bona feina! Enhorabona i gràcies!