XIV Concurs de Relats - Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


En el context del XXIII-Cangur de la SCM es va convocar  la catorzena edició del

Concurs de relats de contingut relacionat amb el món de les matemàtiques

Es poden consultar les bases del concurs i la composició del jurat

Veredicte del XIV Concurs de relats-Cangur

El jurat del catorzè Concurs de Relats-Cangur ha acordat:
 • Que s'atorgui un primer premi i un accèssits:
  • El primer premi correspon al relat emmagatzemat amb la contrasenya VM73FLE i presentat amb el lema "3 històries independents" .
  • L'accèssits correspon als relats emmagatzemat amb la contrasenya SV51OXE i presentat amb el lema  "Instint fractal"
  • Tots dos relats corresponen als que han enviat el grup d'alumnes d'ESO:
 • Que, oportunament, es publiqui a la web una selecció dels relats que han concursat.

Barcelona, 8 de maig de 2018


Primer premi

 • La contrasenya VM73FLE correspon al relat presentat amb el títol El sistema d'eixos de coordenades, del qual és autor Nil Puiggròs Cuadros, alumne de tercer d'ESO  de l'Escola Pia d'Igualada.  Enllaç per poder llegir el relat

Accèssit

 • La contrasenya  SV51OXE  correspon al relat presentat amb el títol Instint Fractal, del qual és autora Clara O. Serés Escolà, alumne de quart d'ESO d'Aura de Reus (La Canonja)     Enllaç per poder llegir el relat

Acte d'entrega de premis

L'acte de lliurament dels premis se celebrarà el dia 15 de maig de 2018, a dos quarts de 6 de la tarda, al Teatre Poliorama de Barcelona en el marc de l'acte d'entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM.
Bases del concurs
 1. Poden participar en aquest concurs al·lots i al·lotes, nois i noies, xics i xiques, alumnes de segon cicle d'ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat. Cada persona participant pot enviar només un relat al concurs.
 2. En el contingut dels relats que es presentin hi ha d'haver una relació amb el món de les matemàtiques.
 3. Els relats han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu "Bon dia!".
 4. Els relats s'han de presentar en format .pdf i han de tenir una extensió d'entre tres i set pàgines (d'aproximadament trenta línies cadascuna amb lletra de dotze punts). En el document corresponent s'ha de fer constar un lema (que pot ser el mateix títol) i no hi ha d'haver cap dada personal de l'autor, l'autora o els autors del relat.
 5. El termini de presentació d'originals comença amb la convocatòria del concurs i acaba el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril de 2018.
 6. El jurat valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària i formal (estil i claredat narrativa), l'originalitat del relat i, molt en especial, com s'ha tractat l'aspecte matemàtic i l'aportació d'informació.
 7. Oportunament es farà públic el veredicte del concurs, en el qual es concedirà un primer premi (que es podrà declarar desert) i uns accèssits, un màxim de dos que corresponguin a alumnes del segon cicle d'ESO i un màxim de dos per a alumnes de batxillerat o cicles formatius de FP.
 8. Els premis es repartiran en l'acte solemne de lliurament de premis del Cangur i altres activitats de la SCM adreçades a alumnes de secundària.
 9. Les persones que presentin un relat a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessió d'ús indefinida a la SCM per a altres publicacions.
 10. El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables. La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.


Informació de les edicions anteriors

Contacte amb l'organització  concursosscm@gmail.com