XIII Concurs de Relats - Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


En el context del XXII-Cangur de la SCM es va convocar  la tretzena edició del

Concurs de relats de contingut relacionat
amb el món de les matemàtiques
Es poden consultar les bases del concurs i la composició del jurat

El jurat del dotzè Concurs de Relats-Cangur ha acordat:

Barcelona, 18 de maig de 2017


Primer premi

Accèssit


Acte d'entrega de premis

L'acte de lliurament dels premis se celebrarà el dia 29 de maig de 2017, a les 6 de la tarda, al Teatre Poliorama de Barcelona en el marc de l'acte d'entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM.


Accès als relats que el jurat ha seleccionat per publicar  (cliqueu a la contrasenya per accedir al relat; realció per ordre alfabètic de la contrasenya)
HA21DBB   Sílvia Casacuberta Puig (primer premi(versió en anglès)
Aula Escola Europea
Barcelona 1r batx.
Desigualtats
IL87FUE   Margalida Fontcuberta Rigo  (accèssit) IES Santanyí
Santanyi
4t ESO
El somni de les transformacions
IR64GGB   Mertixell Vila i Miñana
Aula Escola Europea Barcelona
1r batx. Premis Alfa
NX56JGE   Lluís S. Serés Escolà (accèssit) Escola Turó Constantí
4t ESO
Matemàtica anatòmica
TG52MIB  Joan Hernanz i Ibáñez
Aula Escola Europea Barcelona 1r batx. El cas del nombre descompost en factors primers
UN94DUE   Clara O. Serès i Escolà Escola Aura
La Canonja
3r ESO
Un a unBases del concurs
  1. Poden participar en aquest concurs al·lots i al·lotes, nois i noies, xics i xiques, alumnes de segon cicle d'ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat. Cada persona participant pot enviar només un relat al concurs.
  2. En el contingut dels relats que es presentin hi ha d'haver una relació amb el món de les matemàtiques.
  3. Els relats han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu "Bon dia!".
  4. Els relats s'han de presentar en format .pdf  des del formulari que s'enllaça des d'aquesta pàgina i han de tenir una extensió d'entre tres i set pàgines (d'aproximadament trenta línies cadascuna amb lletra de dotze punts). En el document corresponent s'ha de fer constar un lema (que pot ser el mateix títol) i no hi ha d'haver cap dada personal de l'autor, l'autora o els autors del relat.
  5. El termini de presentació d'originals comença amb la conc¡vocatòria del concurs i acaba el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril de 2017.
  6. El jurat valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària i formal (estil i claredat narrativa), l'originalitat del relat i, molt en especial, com s'ha tractat l'aspecte matemàtic i l'aportació d'informació.
  7. Oportunament es farà públic el veredicte del concurs, en el qual es concedirà un primer premi (que es podrà declarar desert) i uns accèssits, un màxim de dos que corresponguin a alumnes del segon cicle d'ESO i un màxim de dos per a alumnes de batxillerat o cicles formatius de FP.
  8. Els premis es repartiran en l'acte solemne de lliurament de premis del Cangur i altres activitats de la SCM adreçades a alumnes de secundària.
  9. Les persones que presentin un relat a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessió d'ús indefinida a la SCM per a altres publicacions.
  10. El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables. La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.


Informació de les edicions anteriors

Contacte amb l'organització  concursosscm@gmail.com o bé .  cangurscm@gmail.com