XI Concurs de Relats - Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


En el context del XX-Cangur de la SCM es va convocar  l'onzena edició del

Concurs de relats de contingut relacionat
amb el món de les matemàtiquesAra són les 20:34:35 del dia 21/09/23

Es poden consultar les bases del concurs i la composició del jurat

El jurat de l'onzè Concurs de Relats-Cangur ha acordat:
 • Que s'atorgui un primer premi i un accèssit:
  • El primer premi correspon al relat emmagatzemat amb la contrasenya UP65KFB i presentat amb el lema "Les còniques marcianes" per una de les persones participants de batxillerat.
  • L'accèssit correspon al relat emmagatzemat amb la contrasenya LT46ISB i presentat amb el lema  "Mat(emàtiques+ineres)", també en el grup d'alumnes de batxillerat.
 • Que es publiqui a la web una selecció dels relats que han concursat.

Barcelona, 11 de maig de 2015


Primer premi

 • La contrasenya UP65KFB correspon al relat presentat amb el títol Les còniques marcianes, del qual és autor Martí Jané Ballarín, alumne de primer de Batxillerat de l'Escola Mare de Déu de la Salut, de Sabadell.

Accèssit

 • La contrasenya   LT46ISB  correspon al relat presentat amb el títol Mat(emàtiques+ineres), del qual és autora  Núria Planes Conangla, alumna de segon de Batxillerat de l'Institut Jaume Vicens Vives, de Girona.

Acte d'entrega de premis

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc el dia 26 de maig de 2015, a les 6 de la tarda, al Paranimf de la Universitat de Barcelona,  en el marc de l'acte d'entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM.

 • En el transcurs d'aquest acte el Sr. Xavier Jarque, president de la Societat Catalana de Matemàtiques, va fer un parlament que, per la seva originalitat, es pot considerar que compleix les bases del concurs de relats.  Podeu llegir-lo aquí.

Accès als relats que el jurat ha seleccionat per publicar

Paula Álvarez Magrí, 3r ESO; Institut de Ponts; Per què no arribar a ser un matemàtic?

Josep Bataller Umbert,
1r BTX; La Salle Bonanova, Barcelona; A la recerca de Pi
Jordi Bosch Bosch, 2n BTX; Institut Jaume Vicens Vives, Girona; Els salvadors d'Europa 
Mònica Collell Font, 1r BTX; Institut Josep Brugulat. Banyoles. Pujarem la tristesa dalt les golfes
Marc Esteve Pérez,
1r BTX; La Salle Bonanova, Barcelona; A la taula de sempre
Andrea Gastón Codony, 1r BTX; Aula Escola Europea, Barcelona; Poeta matemàtic o matemàtic poeta 
Martí Jané Ballarín, 1r BTX; Escola Mare de Déu de la Salut, de Sabadell; Les còniques marcianes   Primer premi
Núria Planes Conangla;
2n BTX; Institut Jaume Vicens Vives, Girona; Mat(emàtiques+ineres)   Accèssit


Es pot consultar la relació de persones que van enviar un relat seguint les instruccions de les bases del Concurs.


Bases del concurs
 1. Poden participar en aquest concurs al·lots i al·lotes, nois i noies, xics i xiques, alumnes de 3r o 4t d'ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat. Cada persona participant pot enviar només un relat al concurs.
 2. El tema dels relats que es presentin ha d'estar relacionat amb el món de les matemàtiques.
 3. Els relats han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu "Bon dia!".
 4. Els relats s'han de presentar en format .pdf  i han de tenir una extensió d'entre tres i set pàgines (d'aproximadament trenta línies cadascuna amb lletra de dotze punts). En el document corresponent s'ha de fer constar un lema (que pot ser el mateix títol) i no hi ha d'haver cap dada personal de l'autor, l'autora o els autors del relat.
 5. Els originals s'havien d'enviar mitjançant un formulari  des d'aquesta pàgina. Es podrà llegir per pantalla un comunicat de recepció del relat presentat, amb indicació de la contrasenya assignada per si es vol fer alguna consulta.
 6. El termini de presentació d'originals comença el dia 1 de febrer de 2014 i acaba el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril de 2014
 7. El jurat valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària i formal (estil i claredat narrativa) i l'originalitat del conte, i també en especial com s'ha tractat l'aspecte matemàtic i l'aportació d'informació.
 8. Oportunament es farà públic el veredicte del concurs, en el qual es concedirà un primer premi (que es podrà declarar desert) i uns accèssits, un màxim de dos que corresponguin a alumnes del segon cicle d'ESO i un màxim de dos per a alumnes de batxillerat o cicles formatius de FP.
 9. Els premis es repartiran en l'acte solemne de lliurament de premis del Cangur i altres activitats de la SCM adreçades a alumnes de secundària. Oportunament s'anunciarà en què consisteix el premi, que es procurarà que sigui anàleg als primers premis o premis de categoria A o B Cangur.
 10. Les persones que presentin un relat a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessió d'ús indefinida a la SCM.
 11. El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables. La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.

Contacte amb l'organització.  agoma@xtec.cat