X Concurs de Relats - Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


En el context del XIX-Cangur de la SCM es va convocar  la desena edició del

Concurs de relats de contingut relacionat
amb el món de les matemàtiquesAra són les 17:43:15 del dia 01/10/22

Es poden consultar les bases del concurs i la composició del jurat

El jurat del desè Concurs de Relats-Cangur ha acordat:
 • Fer pública una valoració global molt interessant del conjunt de relats presentats.
 • Que s'atorgui un primer premi i dos accèssits:
  • El primer premi correspon al relat emmagatzemat amb la contrasenya AT47KIE   i presentat amb el lema "La Bíblia en nombres" per una de les persones participants en el grup d'alumnes de l'ESO
  • Els accèssits corresponen als relats emmagatzemats amb les contrasenyes TS25JDE   i   EE41DDE  presentats, respectivament, amb els lemes  "El que els homes realment volen no és el coneixement sinó la certesa"  i  "L'ermità que no sap comptar", ambdòs presentat en  el grup d'alumnes d'ESO.
 • Que es publiqui a la web una selecció dels relats que han concursat.

Barcelona, 6 de maig de 2014


Primer premi

 • La contrasenya   AT47KIE  correspon al relat presentat amb el títol La Bíblia en nombres, del qual és autora  Andrea Gastón Codony, alumna de quart d'ESO del Col·legi Bon Salvador, de Sant Feliu de Llobregat.

Accèssits

 • La contrasenya   TS25JDE  correspon al relat presentat amb el títol Un viatge inesperat, del qual és autora  Núria Surrell Rafart, alumna de tercer d'ESO de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, de Girona.
 • La contrasenya   EE41DDE   correspon al relat presentat amb el títol Un ermità que no sap comptar, del qual és autor  Ignasi Eiriz Alonso, alumne de quart d'ESO de l'Institut Dolors Mallafré i Ros, de Vilanova i la Geltrú.

Acte d'entrega de premis

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dia 15 de maig de 2014, a les 6 de la tarda, a l'Auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona,  en el marc de l'acte d'entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM.

 • Les alumnes i l'alumne premiats rebran la targeta formal d'invitació a través del seu centre. La invitació es fa extensiva a la seva família i representants del seu centre.

Accès als relats que el jurat ha seleccionat per publicar

Ferran Capell Pascual;Col·legi Claver - Jesuïtes Lleida;Lleida; 4t ESO;Walpurgis aritmètic
Ignasi Eiriz Alonso, Institut Dolors Mallafrè i Ros, Vilanova i la Geltrú, 4t ESO; Un ermità que no sap comptar  Accèssit

Andrea Gastón Codony, Col·legi Bon Salvador. Sant Feliu de Llobregat, 4t ESO; La Bíblia en nombres  
Primer premi
Anna Grivé Torner, Institut Pau Vila, Sabadell; 4t ESO; La dotzena
Adriana Parcerisa Ledesma, Institut d'Alella, Alella; 1r Batxillerat; Jugant amb nombres
Pau Roca Gómez, Institut Pau VIla, Sabadell, 4t ESO; De negatiu a positiu. Crònica d'una mort anunciada
Núria Surrell Rafart, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Girona, 3r ESO; Un viatge inesperat      Accèssit


Bases del concurs
 1. Poden participar en aquest concurs al·lots i al·lotes, nois i noies, xics i xiques, alumnes de segon cicle d'ESO, de cicles formatius de FP o de batxillerat. Cada persona participant pot enviar només un relat al concurs.
 2. El tema dels relats que es presentin ha d'estar relacionat amb el món de les matemàtiques.
 3. Els relats han de ser redactats en la llengua de les terres on la gent diu "Bon dia!".
 4. Els relats s'han de presentar en format .pdf  i han de tenir una extensió d'entre tres i set pàgines (d'aproximadament trenta línies cadascuna amb lletra de dotze punts). En el document corresponent s'ha de fer constar un lema (que pot ser el mateix títol) i no hi ha d'haver cap dada personal de l'autor, l'autora o els autors del relat.
 5. Els originals s'havien d'enviar mitjançant un formulari  des d'aquesta pàgina. Es podrà llegir per pantalla un comunicat de recepció del relat presentat, amb indicació de la contrasenya assignada per si es vol fer alguna consulta.
 6. El termini de presentació d'originals comença el dia 1 de febrer de 2014 i acaba el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril de 2014
 7. El jurat valorarà les obres tenint en compte la qualitat literària i formal (estil i claredat narrativa) i l'originalitat del conte, i també en especial com s'ha tractat l'aspecte matemàtic i l'aportació d'informació.
 8. Oportunament es farà públic el veredicte del concurs, en el qual es concedirà un primer premi (que es podrà declarar desert) i uns accèssits, un màxim de dos que corresponguin a alumnes del segon cicle d'ESO i un màxim de dos per a alumnes de batxillerat o cicles formatius de FP.
 9. Els premis es repartiran en l'acte solemne de lliurament de premis del Cangur i altres activitats de la SCM adreçades a alumnes de secundària. Oportunament s'anunciarà en què consisteix el premi, que es procurarà que sigui anàleg als primers premis o premis de categoria A o B Cangur.
 10. Les persones que presentin un relat a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessió d'ús indefinida a la SCM.
 11. El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables. La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.

Es pot consultar la relació de persones que van enviar un relat seguint les instruccions de les bases del Concurs. 


Contacte amb l'organització.  agoma@xtec.cat