XLIV Olimpíada Matemàtica

[fase prèvia] [fase catalana] [XLIV Olimpíada, fase espanyola]


Fase espanyola

Els dies 28, 29 i 30 de març de 2008 s'ha celebrat a València la XLIV Olimpíada Matemàtica Espanyola, amb un gran èxit per part de la representació catalana.

Des d'aquest web donem l'enhorabona a totes les persones que componien l'expedició: a tot el grup de participants i també, de manera especial, als professors que els acompanyaven, Carles Romero i Josep Grané i que durant uns quants mesos n'han ajudat a la preparació.

L'equip català ha tornat de València amb 6 medalles:
      dues d'or, una de plata i tres de bronze. Rebeu la felicitació més efusiva!

 • Medalles d'or
  Juan José Madrigal Martínez de l'IES Màrius Torres de Lleida (1r de batxillerat)
  Arnau Messegué Buisan de l'IES Ciutat de Balaguer

 • Medalla de plata
  Ricard Martínez Sala d'Aula Escola Europea de Barcelona

 • Medalles de bronze
  Enric Sánchez Cusell de l'Escola Pia de Calella
  Sara Víctor Fernández de l'Escola Proa de Barcelona
  Xavier Tapia González de l'IES Ernest Lluch de Barcelona.

Els dos guanyadors de medalles d'or formaran part de l'equip espanyol que participarà a la 49th International Mathematical Olympiad que el proper mes de juliol es farà a Madrid. Aquest equip està format per: Diego Izquierdo (Madrid), Alejandro Gimeno (Valladolid), Juan José Madrigal (Catalunya), Arnau Messegué (Catalunya), Gabriel Fürstenheim (Madrid) i David Alfaya (Madrid).

Els nou concursants que formaven part de l'equip català seran convidats a l'acte de lliurament de premis de la Prova Cangur, el proper 28 de maig, per tal de fer públic el reconeixement que es mereixen.

La fase espanyola de l'olimpíada ha estat organitzada aquest any per la Universitat de València. En tots els actes hi ha estat present com a invitat especial el professor Carles Barceló, director de la Càtedra Lluís Santaló de la Universitat de Girona, que es farà càrrec de l'organització de la XLV Olimpíada Espanyola, l'any 2009.

Des d'aquesta web, recollint la petició de les persones que han constituït la representació de la SCM a la XLIV Olimpíada Espanyola, transmetem al degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València, cap del comitè organitzador, el més sincer agraïment per la hospitalitat i la deferència que els nostres represnetants han rebut durant la seva estada a València.


Fase catalana

 • La fase catalana de la XLIV Olimpíada Matemàtica, amb l'organització de la Societat Catalana de Matemàtiques es va celebrar simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona els dies 14 i 15 de desembre de 2007. Podreu veure els enunciats i les solucions dels problemes proposats en les dues sessions a la pàgina Aquí Matemàtiques que coordina el professor Carles Romero.

 • El tribunal que va valorar els treballs dels nois i les noies que es van presentar, que estava presidit pel Dr. Pelegrí Viader (Universitat Pompeu Fabra) i en formaven part els professors José Luis Díaz Barrero (Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona) i Maria Petit Vilà
  (IES La Sedeta, Barcelona), va prendre l'acord d'atorgar els premis següents:

   • Primers premis
    Juan José Madrigal Martínez de l'IES Màrius Torres (Lleida)
    Arnau Messegué Buisan de IES Ciutat de Balaguer (Balaguer)
    Enric Sánchez Cusell de l'Escola Pia de Calella (Calella)

   • Segons premis
    Félix Miravé Carreño d'Aula Escola Europea (Barcelona)
    Pedro Forero Sánchez del Col.legi Sant Josep-Teresianes (Barcelona)
    Sara Víctor Fernández de l'Escola Proa (Barcelona)

   • Tercers premis
    Xavier Tapia González de l'IES Ernest Lluch (Barcelona)
    Pau Farrera Soler de l'IES Alt Penedès (Vilafranca del Penedès)
    Ricard Martínez Sala d'Aula Escola Europea (Barcelona)


     • Juan José Madrigal Martínez i Félix Miravé Carreño són alumnes de 1r de batxillerat; la resta de segon de batxillerat.
     • Arnau Messegué i Sara Víctor ja van guanyar premi el curs anterior quan cursaven 1r de batxillerat.
                       

  La nostra enhorabona al conjunt d'alumnes que han rebut premi. Els desitgem els màxims èxits en la seva participació a la fase espanyola.


Fase prèvia a Catalunya

Resultats
Informació general


www.cangur.org