Maratˇ de problemes (activitat individual)
      amb el suport de  

Informaciˇ d'edicions anteriors 2011   2012     2013
  2014   2015   2016    2017     2018    2019     2020     2021      


A Catalunya es convoquen variades activitats de divulgaciˇ matemÓtica centrades en la resoluciˇ de problemes:  l'OlimpÝada per als cursos superiors de la secundÓria, el Fem MatemÓtiques, la prova Cangur, el + mates, els Problemes a l'esprintque teniu en aquesta mateixa pÓgina. Unes d'aquestes activitats demanen un treball rÓpid i unes altres l'aconsellen mÚs pausat i reflexiu. Unes es fan en equip i d'altres individualment, per˛ en bona part en el context de l'activitat escolar. L'any 2012 es va convocar una nova activitat amb carÓcter experimental, de la qual se n'han fet ja tres edicions i s'ha consolidat.


En vam dir "Maratˇ de problemes". Quin objectiu es marca aquesta activitat?
 • De cap manera es vol "fer la competŔncia" a les altres activitats comentades sinˇ complementar-les amb unes propostes per treballar individualment, a casa, i mirar de trobar doncs el gust per fer problemes.
 • TÚ aspectes de treball encaminat a donar respostes concretes als problemes i d'altres propostes de treball reflexiu per˛, aix˛ sÝ, com succeeix en una Maratˇ, caldrÓ agafar un ritme, que no es vol que sigui un ritme accelerat per˛ sÝ un ritme adequat i constant que permeti arribar al final amb Ŕxit.
 • L'activitat constarÓ de: 
  • un problema del qual caldrÓ enviar-ne la resposta numŔrica amb la inscripciˇ (termini 2022: de finals de gener al 8 de febrer)
   ╔s la primera proposta, "facileta",  per agafar embranzida! 
  • DesprÚs durant uns quants divendres seguits es proposaran dos problemes cada setmana (o en algun cas nom˝es un), dels quals caldrÓ enviar tambÚ la resposta numŔrica per via telemÓtica deu dies desprÚs, Ús a dir un dilluns amb dos caps de setmana pel mig.   CaldrÓ agafar un bon ritme per anar corrent la maratˇ!
  • I en mig i per acabar hi haurÓ tres problemes dels quals caldrÓ enviar l'explicaciˇ raonada i detallada, tambÚ per via telemÓtica. Aquest serÓ l'esprint final de la maratˇ!
L'activitat de l'any 2022 es desenvoluparÓ per via telemÓtica des de febrer de 2022 fins a mitjans d'abril de 2022.