Marató de problemes (activitat individual)
      amb el suport de  

Informació d'edicions anteriors 2011   2012     2013
  2014   2015   2016    2017     2018    2019     2020     2021   2022   


A Catalunya es convoquen variades activitats de divulgació matemàtica centrades en la resolució de problemes:  l'Olimpíada per als cursos superiors de la secundària, el Fem Matemàtiques, la prova Cangur, el + mates, els Problemes a l'esprintque teniu en aquesta mateixa pàgina. Unes d'aquestes activitats demanen un treball ràpid i unes altres l'aconsellen més pausat i reflexiu. Unes es fan en equip i d'altres individualment, però en bona part en el context de l'activitat escolar. L'any 2012 es va convocar una nova activitat amb caràcter experimental, de la qual se n'han fet ja tres edicions i s'ha consolidat.


En vam dir "Marató de problemes". Quin objectiu es marca aquesta activitat?
 • De cap manera es vol "fer la competència" a les altres activitats comentades sinó complementar-les amb unes propostes per treballar individualment, a casa, i mirar de trobar doncs el gust per fer problemes.
 • Té aspectes de treball encaminat a donar respostes concretes als problemes i d'altres propostes de treball reflexiu però, això sí, com succeeix en una Marató, caldrà agafar un ritme, que no es vol que sigui un ritme accelerat però sí un ritme adequat i constant que permeti arribar al final amb èxit.
 • L'activitat constarà de: 
  • un problema del qual caldrà enviar-ne la resposta numèrica amb la inscripció (termini 2023: de finals de gener al 13 de febrer)
   És la primera proposta, "facileta",  per agafar embranzida! 
  • Després durant uns quants divendres seguits es proposaran dos problemes cada setmana (o en algun cas nomñes un), dels quals caldrà enviar també la resposta numèrica per via telemàtica deu dies després, és a dir un dilluns amb dos caps de setmana pel mig.   Caldrà agafar un bon ritme per anar corrent la marató!
  • I en mig i per acabar hi haurà tres problemes dels quals caldrà enviar l'explicació raonada i detallada, també per via telemàtica. Aquest serà l'esprint final de la marató!
L'activitat de l'any 2023 es desenvoluparà per via telemàtica des de finals d egener fins fins a mitjans d'abril de 2023.     Enllaç a l'activitat de 2023