[pàgina principal d'Estalmat Catalunya]VUITENA PROMOCIÓ (2010-2012)

  • Convocatòria de l'activitat.

  • La prova de selecció es va celebrar el  dissabte, dia 5 de juny de 2010, des de les 10 del matí fins a les 12 del migdia,  seguint aquestes instruccions que es van explicar a les noies i els nois participants. 
  • L'equip de treball d'Estalmat ja ha fet les valoracions dels treballs de l'alumnat i les entrevistes amb els nois i noies preseleciconats i les seves famílies i es fa pública la relació d'alumnes que componen el grup seleccionat per a la vuitena promoció d'ESTALMAT-Catalunya.

  • L'equip de professorat d'Estalmat vol felicitar totes les noies i tots els nois que vau voler dedicar una estona de dissabte a intentar resoldre quatre problemes. Vau estar fent matemàtiques i per això us felicitem; fer matemàtiques no vol dir pas "pim,pam, fet!" sinó que cal un treball laboriós que no sempre dóna fruit a la primera. Vau fer molt bona feina encara que no trobéssiu la solució als problemes! Ànim per a la vostra tasca a l'escola o a l'institut.
  • Atenent a les especials característiques de la prova, que té com a únic objectiu la selecció del grup d'alumnes per a la promoció ESTALMAT-Catalunya 2010-2012, no es fa pública cap relació amb les valoracions de tots i cadascun dels participants ni tampoc cap ordenació global dels participants.
    • Pel fet que s'han rebut algunes consultes sobre aquest tema, es raona un poquet més el per què d'aquesta decisió. Aquesta prova és molt diferent d'una prova curricular, dels exàmens o controls que estan acostumats a fer l'alumnat participant en la prova de selecció d'Estalmat. Habitualment en l'entorn escolar en els controls es plantegen exercicis molt concrets i, en canvi, en aquest cas es plantegen problemes ben diferents, molt oberts, per buscar "el talent especial", que de vegades es pot percebre en una cosa ben feta com en un intent no reeixit.  Com ja s'ha dit el fet que un alumne hagi volgut dedicar un dissabte  a pensar quatre d'aquests problemes té molt de mèrit però de cap manera les valoracions numèriques es poden comparar amb les dels controls escolars; aquesta prova Estalmat és "tota una altra cosa".

  • Les activitats de la vuitena promoció d'ESTALMAT-Catalunya començaran el dissabte 2 d'octubre de 2010 amb la sessió inaugural i la sortida a la Casa de la Natura Vallcàrquera (El Figueró) els dies 2 i 3 d'octubre de 2010. En aquesta web trobaran tota la informació sobre aquestes activitats.
  • Les primeres "classes del dissabte" del curs 2010-2011 es desenvoluparan el dissabte 16 d'octubre de 2010.


contacte equip Estalmat