CATORZENA PROMOCIÓ (2016-2018)

relació d'alumnes que formen part del grup seleccionat

pàgina principal d'Estalmat Catalunya]

Contacte amb Estalmat-Catalunya estalmat.cat@gmail.com
Document oficial de la convocatòria del projecte Estalmat-Catalunya, a desenvolupar durant els cursos 2016-2017 i 2017-2018, per a alumnes amb data de naixement l'any 2003 o l'any 2004.
  • La prova de selecció va tenir lloc el  dissabte, dia 4 de juny de 2016, des de les 10 del matí fins a les 12, simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida i Reus, amb un total de 321 participants. 

    • Barcelona. Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC. c/Pau Gargallo, 5. (08028, Barcelona)
      254 participants
    • GironaInstitut Jaume Vicens Vives  C/ Isabel la Catòlica, 17, (17004 Girona)
      36 participnats
    • Reus. Institut Gabriel Ferrater i Soler. Carretera de Montblanc, 5-9. (43206, Reus)
      20 participants
    • Lleida. Institut  Màrius Torres. c/Narcís Monturiol, 2 (25002, Lleida)
      11 participants
    • Van participar 127  noies  (39,6%) i   194 nois (60,4%)

    • Participants nascutrs l'any 2003,   223  (69,5%)    i de l'any 2004,    98  (30,5%)  • Instruccions per al desenvolupament de la prova.

  • Enunciats dels problemes proposats en la prova de selecció

Observacions sobre la valoració de la prova i la informació que es fa pública
  • Atenent a les especials característiques de la prova, que té com a únic objectiu la selecció del grup d'alumnes per a la promoció ESTALMAT-Catalunya 2016-2018, no es faran públiques les valoracions de tots i cadascun dels participants ni tampoc cap ordenació global dels participants i tampoc no es donarà aquesta informació de manera individual.
    • Es raona un poquet més el per què d'aquesta decisió. Aquesta prova és molt diferent d'una prova curricular, dels exàmens o controls que estan acostumats a fer l'alumnat participant en la prova de selecció d'Estalmat. Habitualment en l'entorn escolar en els controls es plantegen exercicis molt concrets i, en canvi, en aquest cas es plantegen problemes ben diferents, molt oberts, per buscar "el talent especial", que dóna nom al projecte ESTALMAT i que de vegades es pot percebre tant en una cosa ben feta com en un intent no reeixit. Com ja s'ha dit el fet que un alumne hagi volgut dedicar un dissabte a pensar quatre d'aquests problemes té molt de mèrit però de cap manera les valoracions numèriques es poden comparar amb les dels controls escolars; aquesta prova Estalmat és "tota una altra cosa".


Valoració de la prova i resultat del procés de selecció de les noies i els nois
per a la promoció 2016-2018 d'Estalmat-Catalunya

  • Cada problema va ser valorat per alguns membres de l'equip de professorat d'Estalmat-Catalunya (tots diferents) i el dia 27 de juny, es va realitzar una reunió de tot l'equip per contrastar puntuacions i procedir a la preselecció.
  • La segona fase del procés de selecció va consistir en una entrevista personal amb les famílies i amb els nois i les noies preseleccionats. Per raons diverses algunes d'aquestes entrevistes no es van poder fer fins ben avançat el mes de juliol. Aquesta raó i algunes altres circumstàncies tècniques relacionades amb la gestió de la pàgina web han fet retardar la publicació de la llista d'alumnes que formen part del grup seleccionat.


Patrocinadors


Amb la subvenció de la fundació privada Cellex

Primeres activitats del curs 2016-2017
  • Dia 8 d'octubre de 2016. Acte inaugural de les activitats de la catorzena promoció d'Estalmat-Catalunya.
    A la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC.  c/Pau Gargallo s/n. Barcelona
    A les 10 del matí
    • Benvinguda
    • Parlaments de les autoritats
    • Conferència inaugural, que està previst que faci la professora Iolanda Guevara, sobre el naixement del metre.
  • Després de l'acte inaugural, sortida de cap de setmana, dies 8 i 9 d'octubre a l'Escola de la Natura de Vallcàrquera [+info], al terme municipal de Figaró-Montmany, al Vallès Oriental.  És costum demanar a le sfamílies que vagin a buscar les noies i els nois en acabar l'activitat, el diumenge a les 4 de la tarda.

Podran trobar tota  la informació en aquesta pàgina web i les persones interessades també la rebran per correu electrònic.

Amb la subvenció de l'Obra Social La Caixa


Amb el patrocini del Departament d'Ensenyament
Finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.
Ministerio de Economía, Industria y Competitividad


  Amb la col·laboració de