Molt bé!  Teniu totes les respostes correctes! 
Per si voleu dedicar més temps a fer matemàtiques, teniu tot seguit tres reptes "de propina". Els podeu fer en l'ordre que vulgueu.


Problema 1 "de propina"

Sis lleons es mengen quatre gaseles en dos dies. Quantes gaseles es menjaran nou lleons en tres dies?

Per a comprovar la resposta de "propina 1"

Problema 2 "de propina"

Cada persona d’una classe disposa de 18 cubs iguals per construir un paral·lelepípede rectangular, (és a dir una figura amb totes les cares  rectangles, podríem dir que en forma de maó). Cadascú ha de fer servir tots 18 cubs,  no hi pot deixar forats i, en acabar de fer-la la deixarà a sobre de la taula.

Vegeu dos exemples. L’Andreu n’ha construït un de 3 pisos en el qual es pot veure 36 cares dels cubs petits (9 al davant, 9 al darrere, 6 a sobre i 6 en cadascun dels 2 costats; les que queden tocant a la taula no es veuen). La Maria és a punt d'acabar de construir-ne un d’un pis en el qual,  quan estigui acabat i situat a sobre de la taula es podran veure 40 cares de cub (18 a sobre, 9 al davant, 9 al darrere, 2 a la dreta i 2 a l'esquerra).
 


Si entre tot l'alumnat de la classe s’han fet totes les construccions possibles i s'han posat a la taula de totes les forme spossibles,  quantes cares veurà, el que en vegi menys?

Problema 3 "de propina"
L'Helena té un triangle i l’envolta amb una cinta que fa 18 cm.
                            
Després construeix una altra figura amb el triangle i dos quadrats tal com mostra la figura i, per envoltar tota la figura, necessita una cinta de 46 cm.
           
Quants cm de cinta necessitaria per envoltar un dels quadrats?
                  
Per a comprovar la resposta de "propina 3"