Convocatòria 2018
Problemes a l'esprint per a equips de 1r i 2n d'ESO

21 de febrer, dimecres

crònica detallada • Com ja hem fet en altres ocasions comencem així la crònica:
  Gràcies a tothom que ha participat!!!
  Creiem que va ser un dia en què, en molts centres es va viure una joisa estona matemàtica.
  L'estadística d'encert global és molt meritòria,
  però tan importants com l'encert, o més, són les dades de participació: molts centres i molt alumnes. xifres de "récord".
 • Els equips que, pel nombre d'alumnes que els formen s'adiuen amb la idea-clau de l'activitat: conjunt d'alumnes reunits en una aula treballant en grup, organitzat en subgrups, i que els seus components intercanviïn iddes i debatin estratègies i resultats fins que trobin la resposta correcta han tingut un grau d'encert notabilíssim. 
 • Alhora, val  la pena comentar també que l'activitat permet una diversitat de maneres de treballar, segons la manera de fer de cada centre. Això és bo però, sens dubte, influeix en les dades estadístiques.  Ben segur que aquesta diversitat es pot considerar també idea-clau en l'activitat, més important que les estadístiques.

 • Enllaços per accedir als problemes plantejats i a les propostes de propina.
 • Deixem obert el formulari d'inscripció  per si es vol fer un repàs complet  de l'activitat, amb les formularis de comprovació de respostes en funcionament.

La participació ha estat de 173 equips de més de 120 centres de Illes Balears, del País Valencià i de Catalunya, que han fet constar 3528 alumnes.
Hi ha hagut 113 equips amb encert total (més del 65%). 
Destacarem tots aquests i tots els participants en una crònica detallada

Tots els participants i l'encert global mereixen una consideració molt especial, però cal fer esment de:
 • l'equip de l'institut Arquitecte Manuel Raspall, de Cardedeu, el més ràpid pel que fa al temps de concurs, l'únic que ho va fer en menys de 2000 segons. Un temps extraordinari!
 • En un segon grup, menys de 2500 segons, hi trobem l'Institut de Guissona, els institutus Samuel Gili i Gaya, Josep Lladonosa  i la Mitjana, de Lleida, i l'Institut Ernest Lluch, de Barcelona.
 • Esmenten alguns equips més,  que van obtenir encert total amb un temps de concurs (que inclou el temps que es suma per intents fallats) de menys de 3000 segons: Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell, Institut el Sui, de Cardedeu, Institut Gabriel Ferrater, de Reus, Saint George's School de Fornells de la Selva, La Salle Bonanova, de Barcelona, dos equips d'Aula Escola Europea de Barcelona, Institut Antoni Torroja de Cervera, Institut Torre Roja de Viladecans, Institut Dr. Puigvert de Barcelona iInstitut Joaquin Bau, de Tortosa.

La nostra enhorabona a tots els equips que s'han esmentat en aquesta crònica resumida i també a tots els centres participants, al professorat que ha impulsat la participació i a l'alumnat component de tots els equips, a les xiques i els xics; al·lotes i al·lots, noies i a tota la mainda que han estat una bona estona fent matemàtiques.  En farem una crònica detallada per destacar tots els equips com es mereixen.
Gràcies per la vostra participació!

Ja teniu accés a una crònica detallada.  Demanem disculpes pel retard en la publicació. 
Hi teniu un document amb solucions comentades. Atenent a la petició que vam fer  des de dos centres ens han enviar solucions raonades d'alguns problemes. ENcara demanem la vostra col·laboració per a completar el document.