Molt bé!  Teniu totes les respostes correctes! 
Per si voleu dedicar més temps a fer matemàtiques, teniu tot seguit tres reptes "de propina". Els podeu fer en l'ordre que vulgueu.


Problema 1 "de propina"

La Rosa, en Santi  i la Teresa  es troben una tarda per a jugar a futbol, i ho fan de la manera següent:  en cara partidet, dos fan de jugadors de camp i l'altre o altra està a la porteria.  Quan un o una fa gol, passa a la porteria i els altres s'enfronten per a  intentar fer gol.  Durant la tarda la Rosa ha fet 12 vegades de jugadora de camp, en Santi, 21 vegades de jugador de camp, i la Teresa ha fet exactament 8 vegades de portera.  Qui ha marcat el sisè gol?

Per a comprovar la resposta de "propina 1"

Problema 2 "de propina"
Si  x, y, z  son tres nombres enters positius que compleixen  , quin és el valor més petit que pot tenir la suma  x + y + z ?


Problema 3 "de propina"

El triangle ABC es rectangle en C. El punt D és el punt mitjà del costat AC . La recta BE és la bisectriu de l'angle en B del triangle. L'àrea del triangle ABC és 144 i la del triangle DBE és 8. Calcula la longitud de la hipotenusa AB i com a resposta envia el quadrat d'aquesta longitud.