www.cangur.org

notÝcia publicada el 16 d'abril de 2020

Comunicat oficial de la comissiˇ Cangur de la SCM
sobre la prova Cangur-2020


La Junta de la Comissiˇ cangur de la SCM es va reunir el dimecres 15 d’abril amb la finalitat de prendre decisions respecte a la prova Cangur 2020 i ha consensuat els acords segŘents:

Pel que fa a la prova

  1. La prova Cangur 2020 no es durÓ a terme com a concurs, per˛ els centres inscrits rebran el material per a poder-lo emprar com a material didÓctic si els interessa.

  2. A partir del dilluns 4 de maig els centres inscrits podran disposar del material corresponent al Cangur 2020, tal com s'exposa en el punt 3, i aleshores pensem que cada centre podrÓ fer-ne ˙s didÓctic de la manera que cregui mÚs convenient: enviar-ho als alumnes durant el confinament o fer la prova com una activitat interna del centre, abans de finalitzar el curs o durant el primer o segon mes del curs segŘent.

  3. El professorat dels centres inscrits podrÓ descarregar els enunciats dels problemes i els fulls de resposta des de l'Órea de centre, tal com haguessin fet el dia de la prova, amb el codi de 8 dÝgits del centre i la contrasenya que es feia servir per totes les gestions del cangur. TambÚ es podran descarregar un llistat de les respostes correctes de cada model i un aplicatiu que en facilitarÓ l'avaluaciˇ.

    1. Per als nivells de PrimÓria, 1r, 2n i 3r d'ESO el professorat podrÓ descarregar el material  d'aquests nivells des de l'Órea de centre.

    2. Per als nivells de 4rt d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat aquest any, excepcionalment, tambÚ es podran descarregar els enunciats i fulls de respostes des de l'Órea de centre. A part d'aix˛, la primera setmana desprÚs de la reobertura dels centres, enviarem a cada centre els paquets amb els quadernets de la prova juntament amb els bolÝgrafs i els magnets.

  4. A finals de novembre o principis de desembre es penjaran a la pÓgina web, en obert, els enunciats de la prova Cangur 2020 i les solucions.

Pel que fa als diners de la inscripciˇ
  1. Atenent al fet que els aspectes econ˛mics del Cangur depenen de la gerŔncia de l'IEC, aquesta Órea de gestiˇ serÓ la que concretarÓ el procediment que han de fer servir els centres per demanar la devoluciˇ total o parcial dels diners de la inscripciˇ. Cal que tingueu  en compte que la SCM ja ha fet una despesa d'aproximament la meitat dels diners que va gastar el curs passat per a l'organitzaciˇ de la prova Cangur 2019 i per aquesta raˇ es demana als centres que valorin acuradament aquest fet ja que, a banda de renunciar a la devoluciˇ, segurament hi haurÓ la possibilitat de demanar-ne la totalitat o una part.

  2. Pel que sabem fins ara, quan l'Órea de gestiˇ econ˛mica de l'IEC estigui treballant normalment elaborarÓ un formulari que s'haurÓ d'emplenar telemÓticament per fer la demanda de devoluciˇ. CaldrÓ tenir en compte que si no es respon al formulari durant el perÝode que s'especificarÓ i seguint les instruccions oportunes, no es retornaran els diners.