VII Concurs de Cartells- Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


En el context del XXIII-Cangur de la SCM es va convocar la setena edició del

Concurs de cartells  Cangur

d'acord amb les bases que es van publicar en aquesta pàgina. Enllaç

 


cliqueu per veure el disseny amb més resolució
...i busqueu-hi particularitats numèriques!

Veredicte

El jurat del concurs del VII Concurs de cartells Cangur, després de valorar les observacions de caràcter general i les valoracions rebudes de part del conjunt de persones que l'han assessorat va decidir el dia 7 de maig de 2018 i d'acord amb les bases:
 • Atorgar només un accèssit del concurs, de manera que el disseny escollit serà la imatge visual de presentació del Cangur 2019, però no necessàriament dels anys següents.
 • Escollir com a disseny guanyador del concurs el  que va ser enregistrat amb la contrasenya ML39NBB.
 • Atenent que hi havia una errada a les bases (s'indicava que la propera prova Cangur era el XXV Cangur i en realitat serà el XXIV)  i que calia indicar a la persona autora del disseny que ho corregís, s'acorda suggerir-li que faci servir  Cangur 2019, i, alhora que variï una mica els colors, especialment per a millorar-ne la versió en escala de grisos, que s'empra molt sovint en els documents en paper.
Una vegada oberta la base de dades amb la informació sobre les persones que han concursat es va comprovar que l'autora del disseny guanyador és:
 •   Ariadna Garcia Pelegrin, alumna de 2n de Batxillerat de l'Institut Jaume Vicens Vives, de Girona
Immediatament se li va comunicar a la guanyadora  la decisió del jurat i ja hem pogut publicar a la capçalera d'aquesta notícia una versió actualitada del disseny.
Barcelona, 8 de maig de 2018

 Accés a l'exposició virtual dels dissenys presentats

Acte d'entrega de premis

L'acte  d'entrega del premi se celebrarà el dia 15 de maig de 2018, a dos quarts de 6 de la tarda, al Teatre Poliorama de Barcelona en el marc de l'acte d'entrega de premis de la prova Cangur i altres activitats de la SCM. • Poden participar: alumnes del segon cicle de l'ESO, de batxillerat o de cicles formatius de FP, individualment o en grups de treball. Cada participant pot enviar diversos dissenys.
 • Termini de presentació fins el dia de Sant Jordi de l'any 2018.
 • En el cartell ha d'aparèixer:
  • alguna referència gràfica al Cangur
  • el text Prova Cangur 2019 (que també pot ser abreujat si convé per al disseny, com és ara Cangur-16 o d'altres opcions). Alternativament es pot optar per XXV-Cangur.
  • una referència textual o gràfica al fet que la prova és una organització de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM, http://scm.iec.cat)
 • Els dissenys es presentaran en format electrònic, adequat per ser publicat en una pàgina web (.jpg, .png, .svg) mitjançant el formulari que s'enllaça des del final d'aquesta pàgina.
 • Després d'acabar el termini de presentació de dissenys es podrà accedir a una exposició virtual de tots els treballs presentats. La SCM designarà un jurat, que demanarà assessorament a professorat de secundària i universitari per a la decisió del concurs.
 • Premis: el jurat atorgarà un premi (eventualment el premi pot ser substituït per alguns accésits o bé el concurs declarat desert.) El veredicte del concurs es farà públic a través de la web i el premi es donarà en l'acte de cloenda del Cangur-2018. 
 • En la valoració per part del jurat es tindrà en compte la necessitat de poder reconvertir el disseny a un format vectorial i també serà imprescindible poder-ne variacions per a adaptar-les a edicions posterios, atenent el fet que, en principi el cartell premiat s'adaptarà per al Cangur 2020 i per al Cangur 2021  Aquestes noves versions s'acordaran amb l'autor o l'autora del disseny guanyador que, en tot cas, haurà de facilitar les fonts adequades per a l'adaptació d'aquest text per a edicions posteriors del Cangur.
 • Les persones que presentin un disseny a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessió d'ús indefinida a la SCM.
 • El jurat interpretarà les bases en situacions de dubte i les seves decisions són inapel·lables. La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.

La SCM emprarà el disseny del cartell guanyador com a cartell oficial de la prova Cangur-2019 i de les successives, en altres documents escrits relatius a la prova i en la pàgina web.Podeu veure els dissenys presentats al concurs de cartells Cangur 2018
Si voleu veure algun disseny ampliat heu de clicar a la contrasenya que té a sota
Els dissenys estan ordenats justament en funció d'aquesta contrasenya


AC25RMB AR64JTB AV37SIE FG61NLB GG46DNB

GK93XJE GS52IJE IA41JPE IB92YPE IE53YVB

JX59EXB KP31XFB LL63GVB ML39NBB MP74VWB

MT97GWB MW82FCB OW94SGE PG86LGB PR34VIF

RI85UJB RY85NLB SC71XKB SI48SVB TL51XKB

UR83JGE VU54MDB WA26ADE YN32YVB YU84CCE