XX Cangur de la SCM (2015)
El 26 de maig de 2015 es va celebrar l'acte d'entrega de premis del Cangur 2015 i altres activitats de la SCM,  al Paranimf de la Universitat de Barcelona.
Enllaç a la informació gràfica (fotos i vídeo)


Podeu clicar a la zona
que correspon al tema que us interessa


Enunciat del XX Cangur (dia 26 març, nivell 2)
La figura mostra una ceràmica dissenyada per Antoni Guadí, obtinguda dividint cada costat d'un octògon regular en tres paets iguals. Quina relació hi ha entra l'àrea de la zona de color roig  i  l'àrea de la zona de color groc?


El XX Cangur de la SCM rep una subvenció de      
 

Cangur 2015 per als centres de secundària. 

 • El Cangur és un activitat impulsada per la societat internacional  Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques que, per aquesta raó,  és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana

 • Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova que, amb caràcter general a les seus de Catalunya, se celebrarà el dia 19 de març de 2015, amb un horari de les 10 a 1/4 de 12.  Per algunes excepcions a aquesta data i horari general, podeu contactar amb l'organització; naturalment el País Valencià  serà una excepció.

 • La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
  Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2015 es celebrarà a Puerto Rico, l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

 • En el marc de  Le Kangourou sans Frontières es duen a terme diverses convocatòries del concurs (per exemple en francès, en castellà, i en català, convocat per la SCM, en tres zones geogràfiques, seus de Catalunya --informació en aquesta pàgina--, seus de Balears, seus del País Valencià). Cada centre només es pot inscriure en una d'aquestes convocatòries.
   
 • Nivells escolars a què s'adreça el XX Cangur de la SCM
                Nivell 1
  :
  alumnes de 3r d'ESO.
                Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO.
                Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
                Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.
     Com a novetat, per a l'any 2015 es convoca també el I Cangur-primària de la SCM.  Enllaç.

 • Puntuacions

 • L'emmagatzemament informàtic de les respostes i la valoració i càlcul de les puntuacions les ha fet la SCM amb la col·laboració de la FME de  la UPC.
 • Com es puntua la prova? Cada participant comença amb 30 punts. Per cada resposta encertada se suma la puntuació corresponent (3, 4 o 5 punts). Una pregunta no contestada no suma ni resta punts. Una resposta errònia resta la quarta part dels punts que corresponen a aquella pregunta  (0,75  o 1 o 1,25 punts)

 • Ja estan publicades les puntuacions definitives. [enllaç]
 • S'ha publicat la llista del 5% de millors puntuacions de cada nivell i el nombre d eparticipants
 • Cada centre pot  conèixer la puntuació de tots els seus alumnes participants.
 • Es necessitarà, com a contrasenya, el DNI del professor o de la professora que van fer la inscripció.


 • Premis
 • El dia 26 de maig de 2015, a la tarda, es va celebrar al Paranimf de la Universitat de Barcelona un acte institucional d'entrega de premis, presidit per la Consellera d'Ensneyament i pel Rector de la Universitat de Barcelona.
 • Es pot consultar la llista de premis i mencions honorífiques


 •  Cangur 2015 a Catalunya
  per contactar amb l'organització

  Atenció!!!
  Si alguna persona vol
  rebre informació de part de la SCM sobre activitats matemàtiques pot facilitar el seu correu electrònic.
  Enllaç al formulari corresponent  Informació País Valencià
   
  Informació Balears