Prova Cangur de la SCM

La Prova Cangur és un activitat impulsada per la societat internacional
Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre
la Societat Catalana de Matemàtiques que, per aquesta raó,
és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana

 La prova Cangur 2010
s'ha celebrat a la Comunitat Valenciana
el
dijous dia 25 de març

La imatge de l'esquerra correspon a una variant d'un enunciat proposat en el Cangur 2010

 • Hi ha set barres de 3 cm x 1 cm dins una caixa de
  5 cm x 5 cm. És possible fer lliscar les barres dins de la caixa de manera qu ehi puguem posar una barra més? Si es pot, quantes barres s'han de fer lliscar com a mínim?

Ja teniu enllaços a totes les zones actives de la imatge anterior, amb TOTA la informació actualitzada sobre el Cangur-2010, també  la llista de PREMIS

 • Ja podeu consultar la llista de solucions oficials als problemes plantejats. En la data fixada per l'associació internacional Le Kangourou sans Frontières es publicaran els enunciats
 • També podeu conèixer els resultats, amb les puntuacions obtingudes (la relació del 3% millors i la relació per centres)
 • Ja s'ha decidit el cartell de premis, amb la relació de premiades i premiats.

L'activitat Cangur 2010
 • Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
  Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es celebra a Minsk (Bielorússia) l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

 • Nivells escolars a què s'adreça el Cangur
  Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO.
  Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO.
  Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
  Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

 • L'activitat acaba amb un acte solemne d'entrega de premis que en l'edició de 2010, per a la Comunitat Valenciana es celebrarà a la Universitat Jaume I, de Castelló.

www.cangur.org