Prova Cangur de la SCM

La Prova Cangur és un activitat impulsada per la societat internacional
Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre
la Societat Catalana de Matemàtiques que, per aquesta raó,
és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana

 


La imatge de l'esquerra correspon a una variant d'un enunciat proposat en el Cangur 2010

 • Hi ha set barres de 3 cm x 1 cm dins una caixa de
  5 cm x 5 cm. És possible fer lliscar les barres dins de la caixa de manera qu ehi puguem posar una barra més? Si es pot, quantes barres s'han de fer lliscar com a mínim?

Des d'aquesta pàgina, clicant a les zones actives de la imatge anterior, podreu anar accedint a la informació actualitzada sobre el Cangur-2010.


El XV Cangur de la SCM,
es va celebrar a la zona geogràfica de
Catalunya i Andorra
el dia 18 de març de 2010,
data de l'activitat internacional de
Le Kangourou sans frontières
. • Ja podeu veure les fotografies de l'acte d'entrega de premis. 
 • Ja podeu consultar la llista de solucions oficials als problemes plantejats. 
 • Posteriorment, en la data fixada per l'associació internacional Le Kangourou sans Frontières es publicaran els enunciats
 • Els resultats definitius, amb les puntuacions obtingudes (la relació del 3% de millors puntuacions com a informació  i la relació per centres) ja són públics.
 • Ja s'ha fet públic el cartell de premis, amb la relació de premiades i premiats i les mencions honorífiques fins a l'1% de les millors puntuacions..

L'activitat Cangur 2010 de la SCM
 • Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
  Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es celebra a Minsk (Bielorússia) l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

 • Nivells escolars a què s'adreça el Cangur
  Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO.
  Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO.
  Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
  Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

 • L'activitat acaba amb un acte solemne d'entrega de premis que en l'edició de 2009 va comptar amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya. En l'edició de 2010 aquest acte tindrà lloc a la Universitat Ramon Llull.

www.cangur.org