Cangur-2009

 

 

 

[www.cangur.org]
[esprint, relats, cartells]


El XIV Cangur de la SCM,
celebrat el 25 de març de 2009,

ha estat un èxit.

Enguany a la prova Cangur corresponent a centres de Catalunya, la Comunitat Valenciana i Andorra que són els que s'apleguen en l'organització de la SCM hi han participat alumnes de 589 centres escolars. La col·laboració de molta i molta gent ha permès arribar gairebé als 20.000 participants amb la inscripció correcta i concloure l'activitat amb un augment de participació aproximat del 6,71% respecte l'any anterior. La complexitat organitzativa de la prova ha fet que en aquesta ocasió no s'hagin pogut gravar les dades d'alumnes que no es van incriure correctament en el termini fixat o que no van proposar una correcció de dades acceptada posteriorment per la comissió en el mes següent a la data de tancament de la inscripció.

Podeu consultar les primeres dades estadístiques


Gràcies a tothom que hi ha ajudat!!!


Ja tenim aquí les fotografies de l'acte

La imatge de l'esquerra correspon a un enunciat del nivell 2 del Cangur 2009

 • Quina part del quadrat gros està pintada de color blau cel?

En aquesta pàgina, des dels enllaços que hi haurà a la imatge anterior podreu anar accedint a la informació actualitzada sobre el Cangur-2009.

Poseu comprovar la llista de solucions oficials als problemes plantejats. Posteriorment, en la data fixada per l'associació internacional Le Kangourou sans Frontières es publicaran els enunciats.

També podeu accedir als resultats de la prova, amb les puntuacions obtingudes (la relació del 3% millors i la relació per centres) i ja és pública la relació de premiades i premiats.


Recordeu que en el marc de l'organització del Cangur estan convocades:

i que el dia 29 d'abril tindrà lloc una nova edició dels Problemes a l'esprint per a equips de centre, activitat impulsada conjuntament per la FEEMCAT, el creamat i la SCM. • Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
  Els enunciats els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment n'ostenta una de les vicepresidències. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.
  La SCM va convocar el XIV-Cangur-SCM, per al dia 25 de març de 2009 d'acord amb les bases detallades que s'adjunten.

 • Nivells escolars a què s'adreça el Cangur
  Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO.
  Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO.
  Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
  Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

 • L'acte solemne d'entrega de premis de la prova Cangur tindrà lloc el dia 25 de maig de 2009, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya.
 • Fotografies de l'acte .www.cangur.org