Cangur-2008

 

 

 

[www.cangur.org]
[esprint, relats]


El Cangur-2008, celebrat el 3 d'abril de 2008,
ha estat un èxit. Gràcies!!!

El diari La Vanguardia, en la seva edició del 4 d'abril de 2008 va atorgar un semàfor verd a la comissió Cangur de la SCM. És un reconeixement que rebem amb satisfacció. Creiem que és un reflex de l'èxit creixent d'aquesta activitat.

Des d'aquest lloc web volem fer extensiu aquest reconeixement a tothom que hi ha col·laborat (professorat, centres, institucions, patrocinadors) i a tot el conjunt d'alumnes que hi heu participat.

L'èxit és vostre. Gràcies!!!Ja podeu accedir als resultats del Cangur 2008 clicant al lloc corresponent sobre la imatge

Es fa pública la relació de premiades i premiats del Cangur 2008


La imatge anterior correspon a un enunciat del nivell 4 del Cangur 2008.

 • Amb un munt de palets com aquest, , hem construït aquesta figura tan bonica. Sabem que hi ha 61 octògons. Quants palets hem usat?

 

 Recordeu que en el marc de l'organització del Cangur està convocada la quarta edició del Concurs de relats i que el dia 29 d'abril hi ha una convocatòria dels Problemes a l'esprint              

Des de la seva primera edició, el Cangur es desenvolupa amb ple suport de l'Institut d'Estudis Catalans i del Departament d'Educació i la col·laboració de les Universitats de Catalunya i, des de fa uns anys, de les de la Comunitat Valenciana.

La XIII Prova Cangur de la SCM ha rebut un premi
de l'Obra Social Caixa Sabadell


 • Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
  Els enunciats els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment n'ostenta una de les vicepresidències. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.
  La SCM convoca la tretzena edició d'aquesta activitat, el XIII-Cangur-SCM,
  per al dia 3 d'abril de 2008
  , a les 10 del matí, d'acord amb les bases detallades que s'adjunten.

 • Nivells escolars a què s'adreça el Cangur
  Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO.
  Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO.
  Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
  Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

 • Fases de l'organització per a Catalunya i la Comunitat Valenciana
                                                                                                                      
   [informació Balears]
  • 12 Novembre- 18 desembre 2007: inscripció de centres (es farà des d'aquesta web; tota la informació adreçada als centres inscrits es fa per via telemàtica i a la xarxa)
  • Segona fase: ingrés de la quota de 3 € per alumne participant
  • Després de fer l'ingrés i rebre la comunicació: inscripció individual d'alumnes. Termini: 29 de febrer de 2008
  • Febrer de 2008: publicació de l'agrupació en seus per dur a terme la prova Cangur (aquesta comunicació es fa a través de la web) Les seus del Cangur 2008
  • 3 d'abril de 2008: la prova Cangur
  • Abans de Sant Jordi: publicació provisional de resultatswww.cangur.org             Pàgines actualitzades per Antoni Gomà