II Concurs de Relats - Cangur

Societat Catalana de Matemàtiques

 

Tornar a www.cangur.org


Es fa públic el veredicte del jurat de la segona edició del Concurs de relats de contingut relacionat amb el món de les matemàtiques convocat en el context del XI-Cangur-SCM

 

El jurat del segon Concurs de Relats-Cangur ha analitzat el nombre i la qualitat dels treballs participants i ha acordat:

 • Valorar globalment com a molt interessant el nivell dels relats presentats, molt en especial per part d'alumnes d'ESO i per aquesta raó atorgar el màxim nombre de premis previstos a les bases.

 • Publicar al web la llista completa de participants i una àmplia selecció dels relats que han concursat. [enllaç ]

 • Proposar a la SCM que s'atorguin tots els premis previstos a les bases, que corresponen als relats següents:

  • El primer premi al relat presentat amb el lema "Set pecats sobre el Pregel"
  • Els accéssits d'ESO als relats presentats amb els lemes "Fàrbud nou" i "El llibre i el dimoni"
  • Els accéssits de batxillerat als relats presentats amb els lemes "Tragicomèdia de la hipotenusa i el catet" i "Reginleif"

 • Fer una menció especial del relat presentat amb el lema "Desert de Pau" per la seva qualitat narrativa i documentada. Tanmateix el jurat ha acordat no considerar-lo com a possible relat premiat perquè incompleix exageradament la base que fa referència a l'extensió dels relats.

Barcelona, 27 d'abril de 2006

Els Premis

Primer premi

El lema "Set pecats sobre el Pregel" correspon al relat presentat amb el el mateix títol Set pecats sobre el Pregel. L'autor és Álvaro Vicente Palazón, alumne de 3r d'ESO de l'IES l'Almadrava de Benidorm (La Marina Baixa)

 • Rebrà com a premi un ordinador portàtil HP Compaq Presario V-5054.

Accèsits

El lema "El llibre i el dimoni" correspon al relat presentat amb el mateix títol de El llibre i el dimoni. L'autor és Pol Bordàs Baches, alumne de 4t d'ESO de l'IES de Llagostera (Gironès).

El lema "Fàrbud nou" correspon al relat presentat amb el títol de Un geni, un mètode. L'autor és Pau Farrera Soler, alumne de 4t d'ESO de l'IES Alt Penedès (Vilafranca del Penedès).

El lema "Tragicomèdia de la hipotenusa i el catet"correspon al relat presentat amb el mateix títol de Tragicomèdia de la hipotenusa i el catet. L'autora és Blanca Frade Pesquera, alumna de 1r de batxillerat de l'IES Josep Brugulat (Banyoles, Pla de l'Estany).

El lema "Reginleif" correspon al relat presentat amb el títol de Ars Matemathicae. L'autor és Eloi Roset Altadill, alumne de 1r de batxillerat de l'IES Joaquín Bau (Tortosa, Baix Ebre).

 • Rebran com a premi una càmera de fotografia digital

La nostra enhorabona! Que es fa extensiva a tots els xics i xiques, al·lots i al·lotes, nois i noies que han participat.

L'entrega de premis va tenir lloc el dia 4 de maig a 2/4 de 7 de la tarda/vesprada/horabaixa al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a l'edifici històric de la Plaça de la Universitat.


El lema "Desert de Pau" que ha rebut una menció especial per part del jurat correspon al relat presentat amb el títol La Dècima. L'autora és Irene Alerm Pou, alumna de 2n de batxillerat de l'IES Manuel Blancafort (La Garriga, Vallès Oriental)