Cangur-2005

Enunciats i solucions


[Pots clicar a la zona que indica el nivell que t'interessi
i s'obrirà un PDF amb els enunciats corresponents.]

[Un enunciat del Cangur-2005. Nivell 2]
Al país del Cangur juguen a dards amb una diana com la que podeu veure a la figura. La puntuació de la zona de cada color és inversament proporcional a l'àrea de la zona. Si un dard que es clava a la regió groga dóna 10 punts, quants punts s'obtindran si s'encerta a la regió blava?


Els enunciats de la prova Cangur es redacten en una trobada internacional de l'organització Le Kangourou sans frontières a partir de les propostes de les nacions participants. La comissió agraeix la col·laboració rebuda per aquesta edició i ja des d'ara demanem a totes les persones simpatitzants del Cangur propostes d'enunciats per al Cangur-2006.

[Pots clicar a la zona que indica el nivell que t'interessi
i podràs veure les respostes del Cangur-2005 d'aquell nivell..]

[Un enunciat del Cangur-2005. Nivell 3].
Amb 10 segments de la mateixa longitud hem dibuixat la figura adjunta, que té una àrea total de 24 cm2 sumant la de l'hexàgon (zones 3 i 4), el triangle equilàter verd (zona 1) i el triangle equilàter bicolor blau. Després, hem traçat el segment gruixut que uneix dos vèrtexs de la figura. Quina és l'àrea del triangle de color blau fosc (la zona 2)?


Si veieu alguna anomalia en les respostes publicades us preguem que ens ho feu saber amb la màxima urgència!

Ens agradaria anar construïnt una pàgina de solucions "viva", amb aportacions i idees de tothom
Ja podeu veure
solucions comentades a alguns exercicis de cada nivell moltes d'elles redactades per alumnes (hi podeu veure l'enllaç perquè la lletra apareix subratllada)

Ànim doncs, alumnes, professorat, simpatitzants (sobre tot alumnes!): us animem a participar i explicar les vostres idees per a trobar la solució de cada exercici!
I si ja està publicada i aporteu una alternativa, encara millor. Obrim un espai col·laboratiu a manera de "fòrum de problemes"!      


portada cangur 2005             Pāgines actualitzades per Antoni Gomā