Prova Cangur 2022 de la SCM a CatalunyaPodeu clicar a la imatge anterior per consultar un document de difusiˇ del Cangur 2022

Novetat!!!  Primeres instruccions per a la inscripciˇ. [enllaš]   i bases detallades de funcionament del Cangur 2022 a les quals cal donar el vistiplau en el moment de la inscripciˇ [document de bases del cangur 2022]


Convocat˛ria de la 27a prova Cangur de la SCM

Es convoca la 27a prova Cangur de la SCM  per al dia 17 de marš de 2022, la data fixada internacionalment, que Ús com sempre el tercer dijous de marš.
 • Per a tots els nivells escolars des de cinquŔ de primÓria a la secundÓria postobligat˛ria la prova Cangur 2022 es desenvoluparÓ en el propi centre, amb l'organitzaciˇ que cada centre consideri oportuna.
 • L’horari serÓ flexible durant tot el dia 17 de marš, amb la indicaciˇ que es recullin els fulls d'enunciats que, naturalment, e spodran retornar a l'alumnat en dies posteriors per a treballar els problemes a classe.
Tot i que, sortosament, la situaciˇ deguda a la pandŔmia de la COVID es va normalitzant, com que encara hi ha algunes incerteses, i com que des de la SCM s'ha valorat molt positivament la realitzaciˇ del Cangur 2021, per aquesta raˇ es proposa quc l’organitzaciˇ i la gestiˇ de la prova segueixin les mateixes instruccions que l'any passat.
 • Inscripciˇ de centre
  • Termini: des del 12 de gener al 22 de febrer. 
  • PrŔviament, en el mateix termini, s'haurÓ d'haver ingressat la quota de centre, independemtnment dle nombre previst de participants del centre. La quota Ús de 5 € per al cangur de primÓria, 5 € per al Cangur123, i 5 € per al Cangur de 4t i postobligat˛ria, i aix˛ fa uns possibles totals per centre de 5€ o 10 € o 15 €, que caldrÓ ingressar  en un pagament ˙nic al compte corrent de l'IEC que oportunament s'anunciarÓ.

 • Material per a la prova. Els centres inscrits podran descarregar des de l'Órea de centre, a Internet, mitjanšant identificaciˇ i contrasenya,  els enunciats i els fulls de respostes a partir del dia 15 de marš a la tarda, per a preparar la realitzaciˇ de l'activitat.

 • Dues opcions: participaciˇ, o no, en el concurs Cangur 2022Cada centre podrÓ decidir quina de les dues opcions segŘents s’adiu mÚs a la manera com hagin pogut desenvolupar el Cangur 2022 per cada grup d'alumnes; pot ser una ocpiˇ per a algun dels grups o cursos d'alumnes participants i una altra opciˇ per a altres grups.
  • incorporar els resultats a la base de  dades del concurs Cangur 2022.
  • avaluar-la internament, com una activitat de classe.  L'organitzaciˇ en aquest cas, per als grups afectats, serÓ del tot pr˛pia del centre i l'activitat es podrÓ fer el mateix dia 17 o mÚs tard, en cap cas abans del dia 17. En aquest cas no quedarÓ enregistrada a la base de dades oficial del Cangur cap dada sobre resultats de la seva participaciˇ.
 • Per a la primera d'aquestes dues opcions, posteriorment a  la realitzaciˇ de la prova, en els terminis que s'anunciaran, caldrÓ fer l'ingrÚs de la quota de participaciˇ, en funciˇ del nombre de concursants, a  0,50 €/concursant, i com a norma general, tambÚ s'hauran de portar al CRP del Departament d'Ensenyament que tÚ assignat el centre els fulls de respostes degudament emplenats.
 • Des de la comissiˇ Cangur, i tal com  es va fer en l'eiciˇ del 2021. creiem molt important de comentar el fet que la segona opciˇ s'hauria de considerar com una  situaciˇ excepcional, atenent el fet que la idea de la prova Cangur Ús la participaciˇ en una activitat divulgativa de les matemÓtiques que se celebra el mateix dia en molts pa´sos del mˇn, i del fet que la resoluciˇ de problemes n'Ús un element crucial.
Recordem quŔ diuen els estatuts de l'associaciˇ internacional Le Kangourou sans frontiŔres
 • L'association a pour but de promouvoir la diffusion de la culture mathÚmatique de base par tous les moyens et, en particulier, par l’organisation d’un jeu-concours annuel ayant lieu le mŕme jour dans tous les pays concernÚs et dont l’objectif est de stimuler et de motiver la grande majoritÚ des ÚlŔves....
L'associaciˇ tÚ com a finalitat la promociˇ de la cultura matemÓtica bÓsica per tots els mitjans i, en particular, per l'organitzaciˇ d'un joc-concurs anual que se celebrarÓ el mateix dia en tots els pa´sos participants; l'objectiu d'aquesta activitat Ús estimular i motivar la gran majoria d'alumnes.
En aquesta pÓgina s'anirÓ completant i concretant la informaciˇ
                                                                                  
  L'elaboraciˇ d'aquesta pÓgina web estÓ subvencionada per la Fundaciˇ Cellex.
enllaš per a informaciˇ