XXI Cangur de la SCM (2016) Catalunya

4t d'ESO i secundària post-obligatòria

Si us plau, en totes les comunicacions    
indiqueu des de quin centre envieu el missatge


Data: 7 d'abril de 2016  
Per a escollir aquesta data la comissió Cangur ha valorat el fet que la data internacional (que és el tercer dijous de març) enguany coincideix amb el penúltim dia de classe abans de les vacances de Setmana Santa i això podia interferir amb l'organització de les activitats pròpies de molts centres a Catalunya i provocar un descens substancial en la participació.
Aleshores, per a facilitar la màxima participació i la col·laboració activa dels centres s'ha decidit, per celebrar el Cangur a Catalunya, la data del 7 d'abril (segon dijous després de Setmana Santa).

Indicacions generals
  • Com en les 20 edicions anteriors del Cangur, el material (enunciats, fulls de respostes, etc.) l'elaborarà la SCM que l'enviarà als llocs on es farà la prova, que es desenvoluparà  en seus, sempre amb la vostra col·laboració.

  • Horari. Com en els anys anteriors, l'horari que s'estableix amb caràcter general per a la prova Cangur de 4t d'ESO i Batxillerat és la següent: convocatòria a les seus entre 2/4 i 3/4 de 10. Començament de la prova a les 10  i acabament a 1/4 de 12.  S'ha establert un franja horària per al Cangur de 1r a 3r d'ESO que intenta ser compatible amb aquest horari però, tanmateix, en casos excepcionals, i prèvia petició de part, la comissió pot accedir a una modificació de l'horari en alguna seu.
  • Atenent al fet que també es convoca el Cangur per als altres cursos d'ESO, que faran el Cangur tots en el seu propi centre, en el moment de la inscripció es preguntarà a cada centre si vol anar a una seu externa (que la comissió Cangur distribuirà adequadament intentant respectar peticions, cosa no sempre possible) o bé si el centre s'ofereix com a seu i pot acollir alumnes d'altres centres, o bé si el centre opta per organitzar la prova per a aquests nivells en el seu propi centre només per als seus propis alumnes. Això es farà amb l'objectiu que cada centre pugui coordinar la participació en el Cangur tal com vagi millor per a la seva organització.

  • La prova tindrà l'estructura que ja és habitual: 30 preguntes en cinc quarts d'hora.  (10 preguntes de 3 punts, 10 de 4 punts, 10 de 5 punts; puntuació màxima 150 perquè es comença amb 30 punts)

Inscripció
  • La quota ha seguit sent individual, de 4 € per alumne.

  • Novetats d'enguany:
    • Era necessari decidir amb precisió el nombre d'alumnes que participaran abans de la inscripció. En el formulari d'inscripció es demanaran aquests nombres de participants, com s'ha fet sempre, però enguany i com a criteri general aquests nombres no es podran variar durant el termini d'inscripció ni posteriorment. Naturalment es pot contemplar alguna excepció a aquesta norma per raons molt excepcionals, però no ho podrà fer el centre sinó que ho haurà d'autoritzar explícitament la comissió Cangur i el canvi no es farà automàticament.
    • Era necessari fer l'abonament de la quota abans d'accedir al formulari d'inscripció.
      L'ingrés s'ha de fer al compte de la Caixa que té codi IBAN         ES14 2100 0963 61 0200057373

    • Els centres ja inscrits que desitgin factura de l'abonament la poden demanar des d'aquest enllaç.



Cangur 2016 de la SCM, el XXI Cangur
per a 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius

  • Contacte amb la comissió Cangur:    cangurscm@gmail.com

  • Us informem que a la pàgina web de la inscripció s'ha creat una àrea d'usuari, pròpia de cada centre. Accés a l'àrea d'usuari   

  • Els centres ja tenen disponible, a la seva àrea d'usuari la consulta de puntuacions de participants del centre.
    • Informació que es dóna per a cada participant:  Posició en la llista ordenada; percentatge que aquesta posició representa respecte del total de participants; puntuació per terços; puntuació total.
      MOLT IMPORTANT!!! Es fa saber que pràcticament un 2% dels fulls de respostes no s'han pogut processar perquè no havien fet constar el nivell, o el número de l'alumne o el model de la prova. Aquests participants consten amb 0 punts a les llistes de puntuació.
      Com a criteri general la comissió Cangur ha decidit  no avaluar aquestes incidències. Sí que es facilitarà tota la infromació disponible, però  no s'incorporaran les puntuacions a la llista oficial.
      Us preguem que considereu que és materialment impossible que la Comissió Cangur contesti individualment el nombre de missatges corresponent a aquestes incidències. Per tant es demana que no feu missatges relatius a alumnes de 0 punts. Podeu consultar tota la informació disponible en aquest fitxer que teniu enllaçat, que a les últimes columnes us indicarà si falta el nivell o el número d'identificaciuó i, si escau, cada centre podrà calcular la puntuació en aquests casos.

    • Com es calcula la puntuació de la prova?
      • Terç de problemes de 3 punts. Es comença amb 7,5 punts. Cada resposta encertada suma 3 punts. Una resposta en blanc no suma ni resta. Una resposta errònia resta 0,75 punts.
      • Terç de problemes de 4 punts. Es comença amb 10 punts. Cada resposta encertada suma 4 punts. Una resposta en blanc no suma ni resta. Una resposta errònia resta 1 punt.
      • Terç de problemes de 5 punts. Es comença amb 12,5 punts. Cada resposta encertada suma 5 punts. Una resposta en blanc no suma ni resta. Una resposta errònia resta 1,25 punts.
      • La puntuació pot variar entre 0 i 150 punts.  El nombre de  punts  amb què es comença cada terç és  perquè no hi hagi puntuacions negatives, ni de cada grup de problemes, ni del total.

    • Termini de possibles observacions a les puntuacions publicades: fins el dia 8 de maig. Només s'atendran peticions per correu electrònic a cangurscm@gmail.com. Caldrà que en el cos del missatge es facin constar el codi i el nom del centre i s'exposi amb detall l'observació incloent, eventualment, el cas d'una incidència que es cregui que pot ser error de lectura.

    • Relació provisional del 5% d'alumnes amb millors puntuacions

  • Ara ja podeu descarregar els diplomes de participació per a imprimir-los.  Si trobeu alguna anomalia en algun dles nom que vau enviar, podeu tornar a pujar el full de càlcul amb els noms correctes i tornar-vos a descarregar els diplomes.  Si fos una anomalia global, contacteu amb la comissió, sisplau.